۵ کتاب از رده خارج شده آیلتس و بهترین جایگزین آنها

۵ کتاب از رده خارج شده آیلتس و بهترین جایگزین آنها

حتما این ضرب المثل معروف رو شنیدید که میگه “دوست خوب قدیمیش خوبه!” اما جالبه بدونید این ضرب المثل در خصوص کتابها و منابع آزمون آیلتس اصلا صدق نمیکنه و در این مورد بهتره بگیم: “کتاب خوب آیلتس، جدیدش بهتره!” در این مطلب قراره کتاب‌ هایی صاحب نامی رو بررسی کنیم که در زمان انشار خودشان پادشاه بودند! اما به مرور زمان کتاب های بروز و جوان که با آخرین متد علمی و آموزشی روز دنیا متحول شده اند جای اونها رو گرفت.

مطالعه این مقاله را شدیدا به داوطلبان آیلتس پیشنهاد میکنیم چرا که مطالعه کتاب های از رده خارج شده میتواند به صورت مستقیم بر روی نمره آیلتس شما تاثیر منفی داشته باشد!

سه دلیل مهم برای کنار گذاشتن کتاب های از رده خارج شده آیلتس

۱- محدودیت زمان

در دنیای آیلتس صدها کتاب و منبع آیلتس وجود دارد که حتی اگر سالها وقت خالی داشته باشید به قطع نمیتوان تمام این منابع را مطالعه کرد. به طو معمول نیز یکی از اصلی ترین دغدغه های داوطلبان آیلتس مساله زمان کوتاه چندماهه تا آزمون آیلتس است. بنابراین با در نظر گرفتن محدودیت زمان توصیه میشود داوطلبان بهترین گزینه‌ها را برای انتخاب کتاب و منابع مطالعاتی آیلتس خود در نظر بگیرند.

۲- تاریخ انتشار بسیار قدیمی

تاریخ انتشار تمامی کتاب هایی که در لیست مذکور این مطلب به آن اشاره شده است، حداقل مربوط به ۱۰ سال قبل می باشد! هر چند که ناشر اکثر این کتابها دانشگاه معظم کمبریج است اما باید اذعان کرد که دیگر عمر آموزشی این کتابها تمام شده!

۳- در دسترس بودن منابع عالی جدید

عمر آموزشی کتاب‌های آموزش زبان نیز همانند سرعت پیشرفت تکنولوژی ساخت اتومبیل می باشد. حتی بهترین اتومبیل‌‌های تولید شده توسط شرکت‌های بزرگ مرسدس بنر و BMW که ۱۰ سال قبل تولید شده اند، امروزه در قیاس با تکنولوژی خودرو های جدید، هیچ حرفی برای گفتن ندارند! دانشگاه کمبریج و سایر انتشارات بزرگ زبان هم به خوبی این مساله را میداند و هر چند سال محتوای کتاب‌های آموزش زبان و آیلتس خود را بر اساس آخرین متدهای آموزشی و تحت نظر برترین زبان‌ شناسان دنیا به طور کامل متحول می کنند.

پس با وجود منابع جدید و بروز آیلتس که توسط بهترین و معتبرترین ناشران و دانشگاه‌های جهان منتشر شده اند، دیگر چه دلیلی وجود دارد تا از منابع پیر و از رده خارج شده آیلتس استفاده کنیم؟!

لیست منابع آیلتس از رده خارج شده

تاریخ انتشار این کتابها مانند کتاب Complete IELTS به سال 2012 برمی‌گردد! اگر به ۱۰ سال قبل و یا شاید حتی ۵ سال پیش بازگردیم، قطعا یکی از منابع پیشنهادی ما برای موفقیت در آزمون آیلتس کتاب Complete IELTS بود. تا حدی که در کلاس‌های آفرینش نیز از این کتابها به عنوان یکی از منابع تدریس میشد. اگرچه این کتابها در زمان خود از بهترین‌ها محسوب می‌شدند، اما با توجه به تغییرات جدید سوالات آزمون آیلتس علی الخصوص طی سال‌های اخیر به حدی محسوس است که به جرأت می‌توان گفت مطالب این کتابها تا حدود زیادی از شکل آزمون‌های جدید آیلتس فاصله گرفته است.

به عنوان مثال می توان به برخی از این تغییرات اشاره نمود:

۱- بروز رسانی و تغییرات Listening که از ژانویه سال 2020 اعمال شد مثل حذف مثال از پارت اول

۲- بروز رسانی متون Reading که همواره زایا و با تنوع موضوعات محتوایی همراه بوده است.

۳- بروز رسانی موضوعات تسک دو Writing مثل پر تکرار شدن سوالات Multiple questions

۴- بروز رسانی گراف های تسک یک آکادمیک Writing مثل اضافه شدن پلان ساختمان ها در انواع نقشه ها

۵- بروز رسانی موضوعات نامه ها در تسک یک جنرال Writing مثل میکس شدن دو یا سه تسک با هم

با در نظر گرفتن تمام جوانب، فاصله محسوسی بین متون و کتب قدیمی و سوالات جدید آزمون رسمی آیلتس وجود دارد؛ به طوری که داوطلبان را در آزمون آیلتس به دلیل عدم شناخت متون جدید، غافلگیر می کند و با نوع و سختی سوالات جدید آزمون آیلتس همخوانی ندارند. به همین دلیل آفرینش طی سالیان اخیر توصیه استفاده از این کتاب قدیمی را کنار گذاشته و به استفاده از منابع جدید و کاملا همخوان با سوالات روز، روی آورده است.

۱- کتاب Complete IELTS

  • سال انتشار: 2012
  • ناشر: Cambridge University Press
  • جایگزین پیشنهادی: کتاب Mindset for IELTS و کتاب IELTS JOURNEY

کتاب Complete IELTS
کتاب Complete IELTS

۲- کتابهای Cambridge IELTS شماره 1 تا 7

  • سال انتشار: از 2006 تا 2009
  • ناشر: Cambridge University Press
  • جایگزین پیشنهادی: کتابهای Cambridge IELTS شماره 8 تا 17
کتاب Cambridge IELTS
کتاب Cambridge IELTS

۳- کتاب Bridge to IELTS

  • سال انتشار: 2012
  • ناشر: National Geographic Learning
  • جایگزین پیشنهادی: کتاب Mindset for IELTS و کتاب IELTS JOURNEY
کتاب Bridge to IELTS
کتاب Bridge to IELTS

۴- کتابهای Real Listening & Speaking

  • سال انتشار: 2008
  • ناشر: Cambridge University Press
  • جایگزین پیشنهادی: کتاب IELTS Preparation and Practice Listening & Speaking و کتاب Collins Listening for IELTS
کتاب Real Listening & Speaking

۵- کتاب New Insight into IELTS

  • سال انتشار: 1999
  • ناشر: Cambridge University Press
  • جایگزین پیشنهادی: کتاب The Official Cambridge Guide To Ielts
کتاب New Insight into IELTS
نوشته های مرتبط
24 دیدگاه
حداد

واقعاممنون از پیام رسانی تون .

آفرینش

درود بر شما

محمد

با درود و سپاس
میخام بدونم برای کسب نمره ای در حد 5 تا 6 ایلتس، از کدوم یکی از این موارد جایگزین استفاده کرد؟ ینی باید کتاب های هر 5 مورد گفته شده رو تهیه کرد یا ن چنتا ازونارو؟ ضمنا سطح بندی هر کدوم ازینا برای نمره 5-6 کدوما میشه؟

آفرینش

سلام محمد عزیز. اکثر این منابع خودخوان نیستند و نیاز به تمرین زیر نظر اساتید آیلتس رو دارند.

آرزو

با سلام به نظر من کتابهای جدید موسسه به نام IELTS JOURNEY واقعا عالی هستن من خودم بعد از گذروندن دوره pre 1 قشنگ متوجه تغییر لول تو اسپیکینگ و رایتینگ خودم شدم . این کتابها کاملا بر اساس منابع ایلتس نوشته شده اند . ممنون

آفرینش

سپاس از توصیه و محبتتون آرزوی عزیز

ناشناس

سلام. کتاب های کالینز (ورژنی که جلد زرد رنگ هست) میشه راهنمایی کنید مناسب هستن برای 4 تا مهارت ایلتس؟ و اینکه هر چی سرچ کردم تو سایتتون جلد زردش رو پیدا نکردم. ممنون میشم راهنماییم کنید.

آفرینش

سلام عرض ادب لطفا این مقاله رو بخونید

https://www.afarinesh.org/ielts-self-study-materials

ناشناس

خوب شد من این مطلبتون به چشمم خورد، و من متاسفم واقعا برای اون شخصی که ازشون راهنمایی گرفتم بابت ایلتس و چندماه با برنامه ایشون پیش رفتم. ایشون دوتا از کتاب های کامپلیت ایلتس رو به من معرفی کردن و منی که از چندماه پیش شروع کردم به خوندن ایلتس چقدر با خوندن این مطلبتون متوجه شدم چقدر زمانی از من رفت بخاطر خوندن کامپلیت ایلتس و هیچ پیشرفتی هم نکردم باهاش.
سوالی داشتم ازتون، کتاب های collins به غیر از speaking که معرفی کردید برای ۳ بخش دیگه ایلتس هم کتاباش مناسبه یا خیر؟؟ ممنون میشم حتما جواب بدید بهم. ضروری برام…

آفرینش

درود بر شما خوشحالیم که این مقاله براتون مفید بود. برای پاسختون لطفا این مقاله رو مطالعه بفرمایید:

https://www.afarinesh.org/ielts-self-study-materials

شکیلا

ممنون بابت اشتراک گذاری اطلاعات مفیدتون بسیار عالی و کمک کننده بود در پناه حق مانا باشید

آفرینش

سپاس شکیلای عزیز

محمدجواد

سلام و خسته نباشید.
میخواستم ببینم کتاب‌های Real Listening & Speaking برای جنرال همچنان قابل قبول هست؟ یا جایگزین بهتری توی این فیلد وجود داره برای این سری؟

آفرینش

سلام محمد عزیز. خیر کتاب Real و Complete IELTS پیشنهاد نمیشه. اسامی جایگزینها در مقاله نوشته شده.

زیز

مرسی واقعا بهترین سایتی هستید که برای آیلتس پیدا کردم ♡

Samaneh

متاسفانه من ۶ ماه قبل به واسطه راهنمایی غلط یکی از دوستانم اصلی ترین منبع مطالعاتیم همین کتاب Complete IELTS بود و ای کاش اون زمان این مقاله منتشر شده بود و میخوندم و کلی وقت خودم رو سر این کتاب قدیمی تلف نمیکردم. من بدجور سر جلسه ازمون سوپرایز شدم!
تشکر از مطلب مفیدتون

آفرینش

سپاس سمانه عزیز

ناشناس

با سلام و تشکر از مطلب خوب شما به عنوان یک مدرس زبان و آیلتس باید عرض کنم نمی فهمم چرا بسیاری از موسسات و اساتید گرانقدر هنوز اصرار دارند از کتابهای قدیمی استفاده کنن شاید برای اینکه کمتر باید برای کلاس آماده باشند چون چند صد بار مطالب قدیمی تدریس کردن و جایگزین کردن منابع جدید به معنی کار مضاعف هست.

آفرینش

سپاس از نظرتون استاد گرانقدر

زیتون

عالی بود

محسن

سلام ، تو بخش اسپیکینگ که کتاب کامپیلیت اصلا بدرد نمیخوره، تاپیک ها کلا فرق کرده و اصلا خوندن این کتاب پیشنهاد نمیشه

ناشناس

با شما کاملا موافقم!

آهو

من استاد خصوصی گرفتم ۱۸جلسه فقط دو جلد complete ielts کارکرد باهام چقدر پول ازم گرفت بی انصاف، اصلاا به دردممممم نخورد ….

Coral

معلم خصوصی گرفتم و کلی وقت و هزینه گذاشتم برای کتابهای New insight!!

دیدگاه ها بسته شده اند.