آیلتس آکادمیک چیست؟ این سوالی است که داوطلبین آزمون آیلتس در ابتدا که برای مطالعه آماده می شوند، می پرسند. به طور کلی آزمون آیلتس دارای دو نوع آکادمیک و جنرال است که هر کدام به منظور هدفی خاص است.
آفرینش به عنوان تنها مرکز تخصصی آیلتس کنارته تا هرسوالی که برات پیش اومد رو در سریع ترین زمان پاسخ بده، پس اگر سوالی داشتی میتونی با مشاورین ما تماس بگیری:)
راستی کلی گروه تلگرامی تخصصی هم داریم که میتونی عضو بشی و با باقی زبان آموزا در ارتباط باشی؛ تازه یه تیم کاربلد هم داریم که سوالات تخصصیت رو جواب میده.
آیلتس آکادمیک
آیلتس آزمونی است که سطح دقیق دانش زبانی شما را می سنجد و با ارائه این مدرک می توانید در اکثر دانشگاه های برتر جهان پذیرش بگیرید. همچنین با در دست داشتن کارنامه آیلتس فرصت های شغلی بیشماری در جهان به روی شما باز خواهد شد.
آیلتس آکادمیک نوعی از آزمون است که برای ورود به دانشگاه یا کالج در سراسر جهان لازم است. درحقیقت نوع سوالات آزمون آیلتس آکادمیک متون علمی و دانشگاهی است. آیلتس جنرال نوع دیگری از آزمون آیلتس است که شامل سوالات عمومی و روزمره است. مثلا بخش ریدینگ آزمون شامل قسمتی از یک مجله یا روزنامه است.
بخش Reading آیلتس آکادمیک
بخش ریدینگ آیلتس آکادمیک و جنرال تفاوت های زیادی دارند. به طور مثال در آیلتس آکادمیک متن ها قسمتی از مجلات علمی یا مقالات دانشگاهی است که شامل واژگان سطح بالایی است. در این متون درک و قدرت استدال داوطلب تحت چالش بیشتری نسبت به متون عادی قرار می گیرد و کمی دشوار تر است.
قسمت ریدینگ شامل سه متن نسبتا طولانی علمی است. درواقع موضوعات متون ممکن است راجع به سیارات، گرم شدن زمین، خشکسالی، منقرض شدن یک نوع حیوان و… باشد. بنابراین در چنین متونی سطح مطالب کمی پیچیده و نیاز به درک و استدلال زیادی دارد. درحالیکه در متون آیلتس جنرال سه متن از موضوعات عمومی است. مثلا بیوگرافی یک هنرمند، مکالمه روزمره و… . در هر دو آزمون، آکادمیک و جنرال تعداد سوالات 40 است اما نحوه محاسبه نمره در این دو آزمون کمی متفاوت است.
بخش Writing آیلتس آکادمیک
بخش ریدینگ آیلتس آکادمیک و جنرال نیز باهم تفاوت دارند؛ موضوعات بخش نوشتاری آیلتس آکادمیک بیشتر حول موضوعات علمی ودانشگاهی است. درحالیکه در آیلتس جنرال موضوعات بیشتر عمومی هستند. بخش نوشتاری در هر دو نوع آزمون شامل دو بخش است.
قسمت اول یک نمودار، گراف، جدول و… به شما می دهد و شما باید آن را به شکل اصولی توصیف کنید. قسمت دوم یک موضوع به شما داده می شود که از شما خواسته می شود تا آن را تحلیل کنیدو بررسی کنید.
به یاد داشته باشید که در هر دو آزمون گرامر، نحوه استفاده ازساختاری های زبانی، واژگان، پیوستگی، ارائه پاسخ کامل به سوال مطرح شده و نحوه استدلال شما مورد بررسی قرار خواهد گرفت. علاوه بر آن شما باید در بخش دوم آزمون حداقل 250 کلمه بنویسید و تعداد کمتر این کلمات باعث کم شدن نمره خواهد شد. برای بخش رایتینگ در هر دو آزمون 60 دقیقه زمان دارید. توصیه می شود حداکثر 20 دقیقه برای بخش اول و باقی زمان را صرف نوشتن قسمت دوم کنید چراکه بخش دوم آزمون نمره بیشتری دارد.
تفاوت بخش اسپیکینگ و لیسنینگ آزمون آکادمیک و جنرال
همانطور که بالاتر اشاره شد قسمت ریدینگ و رایتینگ آزمون “آیلتس آکادمیک” و جنرال با یکدیگر متفاوت هستند. اما دو بخش اسپیکینگ و لیسنینگ در دو آزمون تفاوتی با یکدیگر ندارند و فرمت و همچنین موضوعات هردو شبیه هستند.
کاربرد آکادمیک و جنرال
درحقیقت آیلتس آکادمیک مختص کسانی است که قصد دارند تا در دانشگاه ها در مقطع کارشناسی یا ارشد و دکتری ادامه تحصیل دهند. برای اخذ پذیرش ویزای تحصیلی در اکثر کشورهای جهان باید این مدرک را ارائه دهید.
درحالیکه اگر قصد دارید تا ویزای کاری دریافت کنید، باید کارنامه آیلتس جنرال ارائه دهید. بنابراین برای شرکت در آزمون آیلتس ابتدا باید مشخص کنید که چه نوع مدرک آیلتسی احتیاج دارید و سپس شروع به مطالعه کنید.
تفاوت نحوه نمره دهی در آیلتس آکادمیک و جنرال
نمره دهی در بخش ریدینگ آیلتس آکادمیک و جنرال تفاوت وجود دارد. به طور مثال در آزمون آیلتس آکادمیک که دارای 40 سوال است، اگر داوطلب به 28 سوال جواب صحیح دهد، نمره او در بخش ریدینگ 6.5 می شود. درحالیکه اگر داوطلب در آیلتس جنرال از بین 40 سوال به 28 سوال پاسخ صحیح دهد، نمره او 5.5 می شود.
پس به طور کلی می توان گفت برای کسب نمره بالاتر در آزمون جنرال باید تعداد پاسخ های درست در بخش ریدینگ بیشتر باشد.
خرید کتاب آیلتس آکادمیک
امروزه منابع متعددی برای شرکت در آیلتس آکادمیک در بازار منتشر شده است، اما فقط تعداد محدودی از آن ها برای مطالعه و رسیدن به نمره هدف مناسب است که این منابع عبارتند از:
- خرید کتاب آیلتس آکامیک کمبریج: مجموعه کتاب کمبریج که شامل چندین جلد متعدد است یکی از برترین منابع برای گرفتن نمرات بالا در آزمون آیلتس است. این مجموعه از شماره 1 تا 18 به چاپ رسیده است که حاوی نمونه سوالات واقعی آزمون آیلتس است. همچنین کتاب های کمبریج شامل پاسخنامه هستند که داوطلبین می توانند براحتی پاسخ های صحیح را مطابق با پاسخنامه چک کنند.
- کتاب The official Cambridge guide to IELTS: این کتاب ازجمله برترین منابع برای شرکت در آزمون آیلتس آکادمیک است. با خرید کتاب آیلتس آکادمیک The official Cambridge guide to IELTS می توانید با نمونه سوالات واقعی آزمون آشنا شوید. همچنین راهنمای قدم به قدم هر مهارت نیز در این کتاب ارائه شده است. تفاوت اصلی این منبع با سایر منابع این است که هردو آزمون جنرال و آکادمیک را به طور کامل پوشش می دهد.
- کتاب Barron’s IELTS Superpack: مجموعه کتاب بارونز منبعی خودخوان است که شامل راهنمای گام به گام نحوه آمادگی برای شرکت در آزمون آیلتس است. تمام مهارت های آیلتس در این کتاب قرار دارد و چند نمونه سوال آزمایشی آزمون آیلتس نیز برای داوطلبین در این کتاب ارائه شده است. با استفاده از کتاب آیلتس بارونز می توانید در مدت زمان بسیار کمی به آزمون آیلتس مسلط شوید ونمره ی بالایی کسب کنید.
- کتاب Official IELTS Practice Materials: یکی از بهترین و جامع ترین منابع برای آیلتس آکادمیک کتاب Official IELTS Practice Materials است که علاوه بر آموزش همه مهارت های لیسنینگ، ریدینگ، رایتینگ و اسپیکینگ، نحوه نمره دهی، کنترل و مدیریت زمان، نحوه کنترل استرس و… نیز آموزش می دهد. این منبع به صورت خودآموز بوده و علاوه بر داوطلبین، معلمان هم می توانند از این کتاب برای تدریس به زبان آموزان خود استفاده کنند.
نوعی از آزمون آیلتس است که اغلب جهت اخذ ویزای تحصیلی و ورود به دانشگاه ها در مقطع کارشناسی یا ارشد و دکتری نیاز است.
بخش ریدنگ و رایتینگ آکادمیک و جنرال با همدیگر تفاوت دارند. موضوعات خواسته شده در بخش نوشتاری آیلتس آکادمیک، علمی است. همچنین قسمت ریدینگ نیز از متون تخصصی و آکادمیک تشکیل شده است که نیازمند استدلال و درک متون بالاتری است.
آیلتس آکادمیک آسان تر است یا جنرال؟
به طور کلی نمی توان گفت که کدام یک آسان تر است و میزان سختی و آسانی آزمون به دانش زبانی داوطلب بستگی دارد، اما به دلیل متون (عمومی/روزمره) بخش ریدینگ آزمون جنرال قابل فهم تر است. در نتیجه می توان گفت آیلتس جنرال کمی آسان تر از آیلتس آکادمیک است.